Tyylikkäät ja toimivat asusteet kevätmuotiin 2020

Nainen seisoo kadulla

Korona on tyhjentänyt monen kalenterit vuoden 2020 kevään osalta. Vaikka normaalielämä onkin tauolla, ei tyylistä tarvitse tinkiä. Muotivaatteet ja trendiasusteet voi ostaa turvallisesti netistä. Posti tuo paketin joko suoraan kotiovelle tai lähimpään pakettipisteeseen. 

Aina ei ole pakko ostaa uutta, sillä omista – tai sukulaisten – varastoista saattaa löytyä hyvinkin muodikkaita asusteita ja vaatteita tämän vuoden kevätsesonkiin. Muista noudattaa turvaväliä ja hyvää käsihygieniaa, jos käyt lainaamassa tai ostamassa tavaroita sukulaisiltasi. Metsästä varsinkin 1970-luvulta peräisin olevia vaatteita ja asusteita, tai ainakin tuon vuosikymmenen hengessä tehtyjä tuotteita. 1970-luku on nyt kovaa huutoa, joskin kesän vaatteissa tullaan näkemään myös 1990-luvun vaikutteita.

Mikä reppu on muotia keväällä 2020?

Kevätmuodin huippu Fjällräven Kånken ei yllätä. Fjällrävenin laatutuotteet ovat olleet muotia jo vuosikymmenten ajan, ja aina välillä niiden suosio saa huimat mittasuhteet. Jos tahdot ostaa repun, mitä voi käyttää myös sateisina päivinä, ja mitä kehtaa kantaa vielä 5 tai 10 vuoden päästä, valitse Fjällrävenin kettureppu. Kånkeniin saa lisävarusteita ja varaosia, joiden avulla repun voi tuunata varmasti itselleen sopivaksi.

Millainen laukku kevääksi 2020?

Kevään ja kesän 2020 muodikkain materiaali on nahka. Varsinkin värikäs nahka on kova sana, ja sitä voidaan käyttää takeissa, hameissa, kengissä, liiveissä ja tietenkin laukuissa. Myös nahkapaitaa voi käyttää keväällä 2020. Eettisintä on ostaa nahkavaatteet ja -asusteet käytettyinä, ja mikäs siinä – nahka on oikein hoidettuna todella pitkäikäinen ja kestävä materiaali. Aito nahka ikääntyy kauniisti, toisin kuin jo yhden kesän jälkeen repsottava ja halkeileva keinonahka.

Mitkä värit ja kuviot ovat muotia keväällä 2020?

Vuoden 2020 kevään muotivärit ovat pastellinsävyisiä. Pistaasinvihreä, laventelinsininen ja persikanpunainen ovat todella kauniita värejä, mitkä näyttävät hyvältä ruskettunuttakin ihoa vasten. 

Ruutu- ja pallokuosi ovat nyt hyvin trendikkäitä. Ruutukuvioinen mekko tai pusero ei pue kaikkia. Varsinkin keskivartalolihavuuteen taipuvaisten kannattaa käyttää ruutukuosia asusteissa. Ruutukuvioinen päähine tai huivi on kiva lisä moneen eri asuun.

Tämän vuoden keväällä ja kesällä suosituin pallokuosi on polka dot. Pienet polka dot -pilkut toimivat lähes missä tahansa asusteessa tai vaatteessa, joten kokeile rohkeasti erilaisia pilkkuvaatteita, pilkkuhuiveja ja vaikka pilkullisia sukkahousuja. 

Kesän 2020 erikoisimmat vaatteet ovat kaksivärisiä ja metallinkiiltoisia. Voit orientoitua kesän megatrendeihin harjoittelemalla ”pellevaatteiden” käyttöä jo nyt – tai sitten lisäämällä metallinkiiltoa ja paljetteja asusteisiin vähän kerrallaan. Kiiltävä satiinipaita tai -huivi on hyvä kompromissi, jos tahdot kokeilla kiiltotrendiä pitäen hyvän maun mielessä.

Keväällä 2020 muistellaan 1970-lukua

1970-luku on nyt sekä sisustajien, arkkitehtien että muodinluojien mielessä. Sisustuksessa 1970-luku näkyy vahvoina ja rohkeasti yhdisteltyinä väreinä sekä kaarevina muotoina. Esimerkiksi kaarimalliset oviaukot ovat tehneet paluun – vihdoinkin. Vaatteissa 1970-luku näkyy hippihenkisinä yksityiskohtina, kuten hapsuina, liehukkeina ja etnohenkisinä kirjailuina. Kesähelteet tuovat tullessaan kukkamekot, ja kesän muodikkaimmat housut ovat todella leveälahkeiset. Valmistaudu uuteen rakkauden kesään valitsemalla hapsuilla koristeltu nahkalaukku, puukengät tai puusandaalit sekä suuret aurinkolasit. Ei haittaa, vaikka et olisi elänyt 1970-luvulla – pääset kyllä fiilikseen oikeanlaisilla asusteilla! 

Nahka-asusteitakin kannattaa hoitaa

Jotta nyt niin muodikkaat nahkakengät, nahkalaukut ja muut nahkaiset vaatteet ja asusteet kestäisivät vuosikymmeniä, pitää niitä hoitaa. Nahkavaatteet ja -asusteet ovat melko arvokkaita, mutta ne maksavat itsensä takaisin pitkällä käyttöiällä. Nahka pitää hyvin arvonsa, joten varsinkin ajattomasti suunnitellut nahkavaatteet on suhteellisen helppo saada kaupaksi, jos itse ehdit niihin kyllästyä.

Nahkan hyviä puolia ovat (pitkäikäisyyden lisäksi) sen hengittävyys ja tuulenpitävyys. Nahka pitää myös jonkin verran vettä, minkä lisäksi se hylkii likaa. Jos nahkavaate tai -laukku likaantuu, pyyhkäise tahrat kostealla rätillä pois. Mokkanahasta saa lian pois pyyhekumilla tai erityisellä mokkakumilla tai -sprayllä. Mokkanahkaa kannattaa harjata usein, ja sen voi suojata lialta erityisellä suoja-aineella. Varsinainen mokkavaatteen pesu on syytä teettää asiantuntevassa pesulassa.

Ahkera käyttäminen pitää nahkavaatteen pehmeänä ja taipuisana. Jos aiot pitää nahkavaatetta pidemmän aikaa levossa, ripusta se tukevalle vaateripustimelle mahdollisimman väljään tilaan. Nahkahousut kannattaa ripustaa lahkeistaan miestenhousuhenkariin. Jos nahkavaate tai nahkainen asuste on kastunut sateessa aivan läpimäräksi, kuivaa se froteepyyhkeen päällä vaakatasossa – näin tuote säilyttää muotonsa.