Vinkit sateisen päivän veneilyyn

Vesisade

Vapaapäivä ja vettä sataa. Veneilemään on kuitenkin päästävä. Millaista tekemistä veneeseen voisi keksiä? Veneen lasku trailerilta sujuu helposti 230v sähkövinssin avustuksella. 230v sähkövinssiin saa myös kaukosäätimen, jolloin veneenlaskeminen helpottuu entisestään.

Rentoutta

Jokainen veneilijä ajattelee veneeseen astuessaan, että on ihanaa päästä vesille rentoutumaan. Mietipä aluksi tilannetta, että olet löytänyt veneelle mukavan rauhallisen ankkuripaikan. Vesi ropisee veneen kattoon ja ikkunoihin. On tyyntä. Otat mukavan asennon veneen kajuutassa ja katselet veneen ikkunasta taivaalla lipuvia pilviä. Pilvet ajautuvat hitaasti eteenpäin välillä tummempina ja välillä vaaleampina. Sade jatkaa ropinaansa. Ajatuksesi harhautuvat edelliselle venereissulle, jolloin pysähdyitte grillaamaan ja syömään eväitä upeille kallioille, jossa otitte syömisen jälkeen päiväunet tuulen puhallellessa hiljakseen korviinne. Muita ääniä ei kuulunutkaan, kun tuulen hiljainen puhallus ja aaltojen kohina kallion seinämää vasten. Silmäsi alkavat painumaan kiinni sateen ropistessa veneen kattoon.

Pelit

Vene

Ihanien ja rentouttavien päiväunien jälkeen onkin aika eväiden ja kahvi maistuu mitä parhaimmalle sateisena päivänä veneessä. Sade ei haittaa vaan saat kahvia hörppiessäsi katsella ikkunasta sadepisaroiden tanssia veden pinnalla. Mietit mitä tekisit seuraavaksi ja mieleesi muistuu pelikortit ja lautapelit, jotka ovat vakiovarusteena veneen harrastuslokerossa. Kaivat sieltä esille nopat ja pelaatte veneilykaverisi kanssa Jazzya. Pelin äärellä vierähtääkin tovi jos toinenkin. Sitten muistat, että näit lokerossa myös Monopolyn ja päätätte virkistä muistianne sijoitusasioissa, jotka ovat jääneet viime aikoina muutenkin vähemmälle huomiolle kiireistä johtuen. Pelin loppuessa iltapäivä on jo pitkällä ja sade on hetkellisesti lakannut. Nyt on aika ajaa veneellä rantaan ja pulahtaa uimaan lämpöiseen veteen. Uiminen virkistää mukavasti ja on mukavaa palata veneeseen ja pukea lämpöisesti päälle. Termospullossa odottaa toiset kupit kahvia ja nautiskelette ne nyt sateen alkaessa ropista uudelleen kattoon. Muutama kala pulahtaa vedessä ja yksi niistä näyttää aika isolle!

Maisemat

Päätätte, että on aika vaihtaa maisemaa ja ajatte veneellä hiljakseen saaristossa. Useilla mökeillä näyttäisi olevan ihmisiä ja rantasaunoista nousee savu kevyenä nauhana sateen lomassa puiden latvojen yläpuolelle, jossa se sekoittuu harmaaseen pilvimassaan. Jonkun saunan verannalla palaa kynttilöitä lyhdyissä ja monella mökillä näkyy kauniita kukka-asetelmia terasseilla. Tiivis mökkialue jää taakse ajaessanne hiljakseen eteenpäin ja muistatte, että edessä on joku merimerkki, mutta ette muista tarkasti mikä merkki se oli. Kaivatte kiikarit esiin ja alatte kiikaroida reimaria. Silmiinne osuu hirvi, jonka perässä seuraa kaksi vasaa. Emo on menossa veteen aikeena uida seuraavalle saarelle ja vasat lähtevät pelottamina äitinsä perässä. Siirrätte veneen kaasun vapaalle ja vene lipuu hiljakseen eteenpäin ennen kuin pysähtyy täysin. Jäätte lumoutuneina seuraamaan hirvien uintia vastarannalle ja jatkatte matkaa vasta, kun hirviperhe pujahti metsän suojiin. Huomaatte kiikareilla myös reimarin ja kierrätte sen oikealta puolelta. Edessänne on harvinainen näky. Näette täysin tyynen avomeren ja vain sadepisarat rikkovat vedenpinnan. Näky on todella rentouttava ja kaukana, kaukana näkyy jo hiukan kirkkaampaa ja vilahtaapa kaukaisuudessa myös muutama auringon säde. Kauas horisonttiin ilmestyy kokonainen sateenkaari, jota jäätte ihailemaan.

Päivä on ollut rentouttava ja olette tyytyväisiä, että kotiin jäämisen sijaan päätitte lähteä veneilemään. Veneessä on helppo keksiä monenlaista tekemistä ja pelkkä sateisen luonnon ihailu on myös täysin omanlaisensa kokemus. On aika suunnata veneen keula kohti kotirantaa ja sinne onkin aikamoinen matka, koska ettehän halunneet jäädä aivan mantereen tuntumaan, vaan suuntasitte pitkälle, aina avomerelle asti. Kotimatka sujuu nopeasti ja ilta alkaa jo hämärtymään. Ajatte veneen laiturin päähän ja toinen teistä käy hakemassa auton ja peruuttaa trailerin veteen ja kiinnittää veneen vinssiin. 230v sähkövinssi vetää veneen vaivattomasti trailerille ja suuntaatte kohti kotia. Päätätte, että seuraavalla kerralla otatte mukaan myös läppärit ja vietätte koko viikonlopun veneillen. Silloin saatte myös enemmän aikaa kiinnostavalle sijoitusharrastuksellenne ja saatte tutkia rauhassa eri osakkeita ja rahastoja ja tehdä toimeksiantoja odottamaan pörssin aukeamista heti maanantaina. Muuta mukavaa tekemistä sateiseen veneilypäivään tuovat mielenkiintoiset kirjat, ristikot ja sudokut joita voit pelata myös puhelimellasi, leffojen katselu läppäriltä tai tabletilta, askartelu tai veneen kaappien ja lokeroiden järjestely. Veneestä voi myös soitella ystäville, kun ei ole kiire mihinkään. Vain mielikuvitus on rajana ja voit keksiä monipuolista tekemistä sadepäivinä veneilyyn.